Politieauto

BARENDRECHT – De politie zoekt getuigen van een straatroof die op vrijdagavond 24 januari in Barendrecht plaatsvond. Onder bedreiging van een vuurwapen dwong een onbekende man een 24-jarige fietstster uit Barendrecht haar tas af te geven. Kort hierna dook een tweede man op die haar telefoon afpakte. Beiden mannen renden weg. De vrouw raakte niet gewond, maar bleef wel zwaar aangeslagen achter.

De beroving vond rond 22.20 uur plaats op de Lavendelhof, vlakbij de Kwikstaart. De vrouw fietste in de richting van haar woonadres toen een onbekende man haar tegemoet rende. Nadat de twee elkaar passeerden, keerde de man snel om en liep naar haar toe om haar met een vuurwapen te bedreigen. De man eiste haar tas en rende er vandoor in de richting van de Korianderhof. Een paar seconden daarna rende een tweede man naar het slachtoffer. Hij pakte de mobiele telefoon van haar af en rende in dezelfde richting weg als de eerste man.

Signalement

De mannen hadden het volgende signalement:

De eerste overvaller had een donkere huidskleur, een dik postuur en hij was ongeveer 18 jaar oud. De man was ongeveer 1.80m lang, hij droeg een grijze joggingbroek, een donkere jas en gele hoge schoenen.

De tweede man die er met de telefoon van het slachtoffer vandoor ging, had een lichtgetinte huidskleur, was ongeveer 1.55m, heeft kort zwart haar en een lichte bruine jas.

Bel de politie

Wie getuige is geweest van de beroving of andere informatie heeft die leidt naar de daders, wordt gevraagd met de politie te bellen. Dat geldt ook voor mensen die de daders (her)kennen aan de hand van hun signalement. Men kan bellen naar 0900-8844 en vragen naar de politie in Rotterdam. Anoniem bellen kan ook: 0800-7000.

« | »