Uitslaande brand verwoest zolder woning Avenue Carré in Barendrecht (Carnisselande)

BARENDRECHT – [Foto’s + Video] Brandweerlieden uit Rotterdam en Barendrecht werden vanmiddag (Zaterdag 18 januari 2014) rond tien over vijf opgeroepen voor een gebouwbrand. De brand zou woeden in een woning aan de Avenue Carré (Carnisselande)

Ter plaatse bleek er sprake van een uitslaande brand in de dakkapel van de woning. Bewoners van het rijtjeshuis waren hun woningen al ontvlucht voor aankomst van de brandweer. Het vuur werd ontdekt doordat een brandmelder in de woning af ging. De brand was in eerst instantie van buitenaf nauwelijks te zien, maar binnen enkele minuten stond een groot deel van de dakkapel in brand. De snelle uitbreiding is goed te zien in onderstaande fotoserie en de video.

De brandweer heeft bij aankomst direct van binnen en buitenaf geblust. Nadat een ruit eruit was geslagen kwamen enkele grote rookpluimen naar buiten en was het grootste deel van de brand geblust. De brandweer is nog langere tijd bezig geweest om met behulp van de ladderauto ook de kleinere brandjes en smeulende resten te blussen. Hiervoor hebben ze dakpannen en isolatiemateriaal moeten verwijderen van het dak.

Omstanders spraken van een kortsluiting als mogelijke oorzaak, maar hier is officieel niets over bekend. Het brandonderzoek team van de brandweer zal hier onderzoek naar gaan doen. Stichting Salvage gaat de bewoners ondersteunen bij de ontstane brandschade.
Video: JordiFun, BarendrechtNU

(Op alle video's berust copyright. Video's mogen zonder toestemming v.d. maker niet worden gekopieerd of worden overgenomen.)


Fotograaf: Jordi Menheer, BarendrechtNU

(Op alle foto's berust copyright. Foto's mogen zonder toestemming v.d. fotograaf niet worden gekopieerd of worden overgenomen.)« | »