Voertuig ramt deuren Boon's Markt aan Marijkesingel, groot aantal sigaretten gestolen

BARENDRECHT – Afgelopen nacht is er ingebroken bij supermarkt ‘Boon’s Markt‘ aan de Marijkesingel in Barendrecht. Met een auto zijn de deuren bij de hoofdingang van de supermarkt geramd om binnen te komen. Uit de supermarkt zijn vervolgens een groot aantal sigaretten gestolen.

UPDATE: De politie laat weten dat van de 3 daders er één is aangehouden: een 22-jarige man. De politie roept getuigen op om zich te melden. Ook camerabeelden zijn van harte welkom.

Glazen pui eruit gereden

Glas op de grond, deuren uit de rails en opengebroken kasten achter de servicebalie waren wat politiemensen aantroffen nadat ze op de inbraakmelding afkwamen. Van zondag- op maandagnacht rond 2.30 uur vond de ramkraak plaats. Voor de ingang van de supermarkt lag een spoor van verschillende tabakswaren. De inbrekers sloegen hun slag in de sigarettenhoek. Voor de supermarkt lagen delen van een bumper en kentekenplaten. Politiemensen startten meteen een onderzoek en kamden de buurt uit. In Rotterdam-Zuid zagen ze de auto en wisten die meteen klem te rijden. De daders stapten uit en namen de benen. Een van de drie werd aangehouden op de Bandeloodijk. In de auto, die overigens gestolen bleek, lag ook rookwaar. De 22-jarige man uit Rotterdam zit vast. Er is een politieonderzoek gestart.

De supermarkt (voormalige MCD) is vaker het doelwit geweest van inbraak. In september 2018 werd er door de politie in korte tijd tot 3 keer toe melding gemaakt van een (poging tot) inbraak.

Foto’s: Michel (ingezonden)

« | »