Politiehelikopter

BARENDRECHT – [Update: Tip door buurtbewoner] Rond kwart voor zeven vanavond (Vrijdag 3 januari 2014) werd de politiehelikopter opgeroepen om te assisteren bij een incident in Barendrecht. Het bleek te gaan om een zoektocht door de politie naar 2 verdachten van een woninginbraak. Bij de zoektocht waren meerdere politie-eenheden op de grond en een politiehelikoper betrokken.

De twee hadden eerder die avond om kwart over zes ingebroken bij een woning aan de Ziedewijdsedijk en zijn gevlucht in de richting van Heerjansdam. Na ongeveer een uur zoeken is één van de verdachten gevonden en aangehouden, hij had zich verstopt in een ton. Door gebruik te maken van de warmtebeeldcamera in de politiehelikoper kon hij worden opgespoord. De politie zoekt nog naar de tweede persoon, maar de zoekactie op locatie is inmiddels gestopt.

Op de hoogte blijven van recente inbraken in Barendrecht? Volg @Bdrecht_Inbraak op Twitter of bekijk de actuele woninginbraken kaart op BarendrechtNU.

Update 21:55 – Tip door buurtbewoner

De politie heeft vrijdagavond omstreeks 19:30 uur op de Achterzeedijk een van woninginbraak verdachte 26-jarige man aangehouden. De man zonder vaste woon- of verblijfplaats, wordt ervan verdacht een woninginbraak te hebben gepleegd op de Ziedewijdsedijk.

Om 18:15 uur werd melding gemaakt van de inbraak. Een buurtbewoner zag de verdachte samen met een handlanger de woning verlaten. De twee vluchtten en gearriveerde agenten zetten de achtervolging in. Een politiehelikopter ondersteunde de eenheden op de grond. Met hulp van een warmtebeeldcamera werd duidelijk dat één van de verdachten zich schuilhield in een ton. Of iets is buitgemaakt is nog niet bekend en de zoektocht naar de tweede verdachte wordt voortgezet.

« | »