Bakfiets met kinderen erin aangereden op de 2e Barendrechtseweg

BARENDRECHT – [Foto’s] Vanmiddag (Vrijdag 12 oktober 2018) om kwart over twaalf zijn de hulpdiensten in groten getale uitgerukt voor een aanrijding op de 2e Barendrechtseweg. Een vrouw op een bakfiets, met daarin 2 kinderen, was aangereden door een automobilist die de rotonde thv het Jaagpad af kwam rijden.

Omstanders hebben direct eerste hulp geboden en de hulpdiensten ingeschakeld. Vanwege de mogelijke ernst van het letsel werd ook een arts met traumahelikopter ter plaatse gehaald.

Kinderen in bakfiets

Twee jonge kinderen en een vrouw zaten op/in de bakfiets ten tijde van het ongeval. De fiets stak de weg over toen deze werd geschept door de personenauto die de rotonde af wilde rijden in de richting van de 3e Barendrechtseweg. In de voorruit van de auto zat een grote barst waar vermoedelijk de vrouw met haar hoofd tegenaan is gekomen.

Alle betrokkenen zijn gecontroleerd op (hoofd)letsel en waren bij bewustzijn toen de hulpdiensten ter plaatse kwamen. Eén van de kinderen zat op schoot bij de vrouw en het andere kind zat op een stoel in de (rapid responder) ambulance. Verschillende medici, waaronder de arts die per traumahelikopter ter plekke kwam, hebben de betrokkenen gecontroleerd op letsel. Het drietal is per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. De bestuurder van de auto was eveneens zichtbaar aangedaan en is opgevangen door politie/ambulance medewerkers.

Traumahelikopter

De 2e Barendrechtseweg is ten tijde van de hulpverlening afgesloten geweest. Verkeersregelaars en handhavers van de gemeente hadden hun handen vol aan het in goede banen leiden van het verkeer, o.a. op het naastgelegen fietspad bleven veel passanten stilstaan, wat weer zorgde voor opstoppingen op de rotonde.

De traumahelikopter zette even voor half één de landing in op een grasveldje naast de 2e Barendrechtseweg thv Buitenoord. Nadat de traumahelikopter rond 12:45 weer vertrok en de andere hulpdiensten niet veel later ook vertrokken kon de weg weer worden vrijgegeven voor al het verkeer.
Fotograaf: Jordi Menheer, BarendrechtNU

(Op alle foto's berust copyright. Foto's mogen zonder toestemming v.d. fotograaf niet worden gekopieerd of worden overgenomen.)« | »