Auto over de kop geslagen op A29 voor Heinenoordtunnel

BARENDRECHT – Rond 14:00 uur vanmiddag (Maandag 3 september 2018) heeft er op de A29 ter hoogte van de Kilweg een ongeval plaatsgevonden. Op de A29 richting de Heinenoordtunnel kwamen een personenauto en vrachtwagen met elkaar in botsing, de personenauto is hierbij meermaals over de kop geslagen.

De traumahelikopter, politie, brandweer en ambulances werden met spoed gealarmeerd. Uiteindelijk heeft de brandweer alleen het ambulance personeel hoeven assisteren, er bleek geen sprake van een beknelling.

Heinenoordtunnel afgesloten

De Heinenoordtunnel richting het zuiden werd afgesloten vanwege de afhandeling van het ongeval. Rond 15:00 uur konden de eerste voertuigen over één rijstrook langs het ongeval. De oprit vanaf de Kilweg naar de Heinenoordtunnel is nog afgesloten. De politie is op locatie nog bezig met een onderzoek naar het ongeval. Verkeer wordt voorlopig nog geadviseerd om om te rijden via de A16.

Update 15:10 uur: Rijkswaterstaat heeft de vluchtstrook vrijgegeven om verkeer langs het ongeval te laten rijden.

Update 16:35 uur: De afgelopen anderhalf uur is de vluchtstrook wel geopend (Vaanplein -> Heinenoordtunnel). Verkeer wordt echter nog niet vanaf de Kilweg de A29 op gelaten. Rijkswaterstaat blijft adviseren om via de A29 ->Vaanplein ->  A15 -> A16 te rijden).

Update 17:25 uur: De A29 is weer volledig vrijgegeven voor al het verkeer richting de Heinenoordtunnel.

« | »