Voetganger zwaargewond door aanrijding met auto op de Binnenlandse Baan

BARENDRECHT – [Foto’s] Een voetganger is vanochtend (Vrijdag 24 augustus 2018) rond kwart over negen zwaargewond geraakt bij een aanrijding met een auto op de Binnenlandse Baan. De man werd bij het zebrapad geraakt door de auto en kwam enkele meters verderop neer.

Politie, ambulances en de traumahelikopter werden gealarmeerd om het slachtoffer medische zorg te bieden. Hij is per ambulance onder politiebegeleiding (met een spoedtransport) overgebracht naar het ziekenhuis.

Oversteekplaats

Het ongeval gebeurde bij de voetgangersoversteekplaats ter hoogte van de Lindehoevelaan. Het slachtoffer kwam vanaf de zijde van Borgstede richting de Lindehoevelaan gelopen toen hij net werd geschept door de rechter voorkant van de auto. In de voorruit van de auto zat een flinke barst door de impact.

De politie heeft uitgebreid met de bestuurder van de auto gesproken en heeft op de incidentlocatie onderzoek gedaan. Alle sporen zijn hierbij vastgelegd door verkeersspecialisten van de politie. Het betrokken voertuig, dat op verzoek van de politie even een straatje verderop was geparkeerd, is voor het reconstrueren van de situatie tijdelijk terug geplaatst op de Binnenlandse Baan.

Vanwege het onderzoek is de autoweg en het fietspad langs de Binnenlandse Baan bijna 3 uur afgesloten geweest tussen ‘t Vlak en de Lindehoevelaan. De politie, verkeersregelaars en handhavers van de gemeente hebben deze afzetting om 12:00 uur opgeheven.
Fotograaf: Jordi Menheer, BarendrechtNU

(Op alle foto's berust copyright. Foto's mogen zonder toestemming v.d. fotograaf niet worden gekopieerd of worden overgenomen.)« | »