NLAlert vanwege grote brand in Rotterdam: Afvaldeeltjes dalen neer in Carnisselande

BARENDRECHT – [Foto’s] Inwoners van Barendrecht hebben vanavond (Zondag 22 juli 2018) rond 20:48 uur een NLAlert ontvangen op hun telefoon. In het bericht wordt gewaarschuwd voor de rook van een grote brand in de Rotterdamse Waalhaven: “Omdat veel rook vrijkomt bij het blussen, kan dat (stank)overlast geven in de omgeving. Daarom is zojuist een NL-Alert verzonden met de melding: sluit ramen en deuren en schakel ventilatie uit als u last heeft van de rook

Inmiddels is de brandweer al ruim anderhalf uur bezig met het blussen van de brand aan de Ophemertstraat (Rotterdam). Hier staan/stonden een aantal containers met matrassen in brand.

Afvaldeeltjes

Inwoners van Carnisselande hebben vanavond (Zondag 22 juli 2018) melding gemaakt van neerdalende afvaldeeltjes in o.a. de wijken Riederhoek, Smitshoek en het Havenkwartier. “Door het blussen koelt de rook af en blijft de rook lager hangen“, aldus de Veiligheidsregio Rotterdam Rijnmond. Overlast kan worden gemeld bij de Millieudienst DCMR.

  • Update 21:38 uur: “Meetploegen van de brandweer controleren de omgeving op rook en stankoverlast”, aldus de Veiligheidsregio
  • Update 22:58 uur: De milieudienst (DCMR) heeft vanavond (Zondag 22 juli 2018) nav de brand 15 klachten ontvangen uit oa Barendrecht en Rhoon over de rookpluim van de brand. De DCMR is ter plaatse en verricht onderzoek.
  • Update 00:10 uur: De rookontwikkeling is flink afgenomen. De brandweer is nog zeker enkele uren bezig met blussen.

« | »