Gebouwbrand door kachel aan de Koopliedenweg in Barendrecht

De brandweer van Barendrecht is vanavond (Woensdag 14 november 2012) om iets over half 7 uitgerukt naar de Koopliedenweg in Barendrecht. Het betroft een bedrijfspand op het bedrijventerrein achter NS station Barendrecht. Voor de gemelde gebouwbrand is ook een tankauto en ladderauto uit Rotterdam opgeroepen.

Ter plaatse is de brandweer met de ladderwagen op het dak gaan zoeken naar de oorzaak van de brand. Er kwamen duidelijk zichtbare rookwolken vanaf het dak die ook goed te ruiken waren. Omdat er op het dak niets te vinden was heeft de brandweer de deur van het pand open gebroken. De oorzaak van de rook bleek geen ‘ongewenste brand’ te zijn. In het gebouw werd gebruik gemaakt van een zogenoemde palletbrander (houtkachel), aldus de brandweer Barendrecht. Deze stond nogal flink te stoken en heeft zoveel rook veroorzaakt.

De brandweer heeft al het materieel weer ingepakt en is vertrokken. De politie was ook aanwezig, maar hoefde verder geen werkzaamheden te verrichten.

 
Fotograaf: Jordi Menheer, BarendrechtNU

(Op alle foto's berust copyright. Foto's mogen zonder toestemming v.d. fotograaf niet worden gekopieerd of worden overgenomen.)« | »