Grote uitslaande brand in loods aan de Achterzeedijk, Carnisselande in de rook

BARENDRECHT – [Foto’s + Video] De brandweer werd gisteravond (Donderdag 5 april 2018) om 23:30 gealarmeerd voor een brand aan de Achterzeedijk. Er bleek brand te zijn uitgebroken in een loods/bouwketen bij het Bouwdok Barendrecht, direct naast de Heinenoordtunnel.

De melding werd in korte tijd opgeschaald naar ‘grote brand’: meerdere brandweereenheden werden met spoed gealarmeerd en bestreden samen de brand.

Uitslaande brand

De vlammen van de brand waren in de wijde omtrek te zien. Een zwarte rookwolk trok grotendeels recht omhoog, maar zorgde er toch voor dat Carnisselande onder de rook kwam te staan. Inwoners van Carnisselande en Rotterdam-Zuid klaagden over de stank en prikkelende ogen. De veiligheidsregio adviseerde bewoners om ramen en deuren gesloten te houden.

Loods afgebrand

De loods van zo’n 30 bij 80 meter was niet meer in gebruik en grotendeels leeg. Ongeveer de helft van het gebouw is volledig afgebrand. Er waren geen mensen in het gebouw aanwezig toen de brand ontstond, er geen zijn slachtoffers gevallen. Hoe de brand kon ontstaan is vooralsnog niet bekend.

Rond kwart over één vannacht (Vrijdag 6 april 2018) gaf de brandweer aan dat het incident onder controle was. Er is nog tot halverwege de nacht doorgewerkt met nablussen en opruimen.

Melding

De brandweer werd in eerste instantie zonder spoed gealarmeerd voor een melding van een afvalbrand. Deze melding werd binnen 30 seconden opgeschaald naar een gebouwbrand (met spoed). Binnen een kwartier werd vervolgens opgeschaald naar ‘middel brand‘ en ‘grote brand‘. Daardoor kwam er nog meer brandweer ter plaatse om te helpen bij het blussen van de brand.
Video: BarendrechtNU

(Op alle video's berust copyright. Video's mogen zonder toestemming v.d. maker niet worden gekopieerd of worden overgenomen.)


Fotograaf: Jordi Menheer, BarendrechtNU

(Op alle foto's berust copyright. Foto's mogen zonder toestemming v.d. fotograaf niet worden gekopieerd of worden overgenomen.)« | »