Politieauto (Verkeerspolitie op snelweg)

BARENDRECHT – Forse bekeuringen en een verplichte cursus bij het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen (CBR) staat een aantal ‘wegmisbruikers’ te wachten.

Agenten met een videosurveillance-auto legden woensdag hun misdragingen in de regio Rotterdam vast op de gevoelige plaat.

Racen op de A15

Een 19-jarige beginnend bestuurder en een 45-jarige automobilist gingen met elkaar de snelheidsstrijd aan op de A15 bij Barendrecht. De 45-jarige bestuurder viel al eerder op door zijn hoge snelheid, ruim 42 km/uur te hard. Hij had niet door dat hij in de gaten werd gehouden door de agenten. De 19-jarige trapte ook het gas in en beiden gebruikten de weg als racebaan. Ze pleegden overtreding na overtreding. Er werd onvoldoende afstand gehouden, de snelheid werd fors overschreden, rechts ingehaald en ingehaald over een doorgetrokken streep.

De twee gingen aan de kant op de Randweg in Ridderkerk en kregen de videobeelden van hun rijgedrag te zien. Het tweetal kreeg de nodige bekeuringen en moet verplicht op cursus bij het CBR.

Verkeerscontrole

Gemiddeld zijn elke week 12 doden te betreuren op de Nederlandse wegen. Er zijn in de afgelopen jaren, dagen geweest met 7 doden op één dag. Om dit terug te dringen surveilleerden agenten met het videosurveillance voertuig de rijksweg A15 en A20.

Ook nu weer was de controle niet voor niets. Verschillende automobilisten gingen aan de kant omdat zij onveilige situaties creëerden voor zichzelf of voor het overige verkeer. Alle overtreders kregen een bekeuring. Sommige autobestuurders raakten hun rijbewijs kwijt of moeten verplicht op cursus.

De cursus is bedoeld ervoor te zorgen dat de autobestuurder voortaan wel veilig deelneemt aan het verkeer. Als mensen niet meewerken aan de cursus, wordt hun rijbewijs ongeldig.

« | »