Brandweer groots uitgerukt voor brandmelding in laboratorium aan de Zwolseweg

BARENDRECHT – [Foto’s] De brandweer werd vanmiddag (Donderdag 21 december 2017) om half drie gealarmeerd voor een automatische brandmelding aan de Zwolseweg in Barendrecht. Binnen enkele minuten werd de melding opgeschaald naar ‘gebouwbrand‘, waardoor 4 extra brandweervoertuigen met spoed ter plaatse kwamen.

Het gebouw bestaat uit een groot kantoorpand en een laboratorium. In dit lab bleek sprake te zijn van rookontwikkeling. Het volledige gebouw was door de BHV (bedrijfshulpverlening) organisatie al ontruimd. Zo’n 200 medewerkers stonden op de parkeerplaats en zagen, veelal met enige verbazing, brandweerauto na brandweerauto met loeiende sirenes het terrein op rijden.

Onderzoek

De brandweer heeft binnen in het laboratorium en op het dak onderzoek verricht. Het bleek al snel niet om een brand te gaan, zo liet de brandweer weten. De rook werd veroorzaakt door een technisch mankement (bij een compressor), door de rook die hierbij ontstond ging het brandalarm af. Even voor 15:00 uur was de situatie weer veilig gesteld, personeel mocht daarop terug naar hun werkplek.
Fotograaf: Jordi Menheer, BarendrechtNU

(Op alle foto's berust copyright. Foto's mogen zonder toestemming v.d. fotograaf niet worden gekopieerd of worden overgenomen.)« | »