Brandweer druk met wateroverlast en stormschade meldingen (Foto: Wateroverlast tuin en kelder aan de Voordijk in Barendrecht)

BARENDRECHT – [Foto’s] Sinds de eerste melding van wateroverlast aan de Dorpsstraat-Oost is de brandweer al meermaals uitgerukt voor andere weer-gerelateerde meldingen.

Om tien voor half twee rukte de brandweer uit naar de Voordijk. Hier was melding gemaakt van een stormschade ter hoogte van de kerk aan de Dudokdreef. Vervolgens kon diezelfde brandweer om tien over half twee door naar de kruising van 3e Barendrechtseweg met de Hooimeijerlaan, hier waaide een reclamebord omver die op het fietspad terecht kwam. De brandweer heeft het bord van de weg gehaald.

Nog geen tien minuten later kwam er opnieuw een melding aan de Voordijk. Op dit adres, niet dezelfde als bij de eerdere melding, was een tuin en kelder volgelopen met water. Omdat de eerste brandweerauto van Barendrecht nog bezig was aan de 3e Barendrechtseweg is de tweede tankautospuit ingezet. De brandweer heeft ter plaatse de kelder en tuin leeggepompt. (zie de foto’s onder dit artikel).

Volgens de voorspellingen zal de neerslag de komende uren in intensiviteit afnemen. In verband met de vele melding wateroverlast en stormschade roept de veiligheidsregio mensen op om géén 112 te bellen als het niet om een noodsituatie gaat. Inwoners van de regio Rotterdam-Rijnmond kunnen telefoonnummer 14 010 bellen, bij vragen over de wateroverlast. Voor informatie over grotere wateroverlast incidenten in de regio kunt u RijnmondVeilig volgen op Twitter.

Update 19:15

Inmiddels is de brandweer van Barendrecht om kwart voor vijf nog een keer uitgerukt naar de Twentestraat in Rotterdam vanwege een melding wateroverlast. Om vijf voor half zes kwam er nog een melding stormschade ter hoogte van de Riederhoeve in Barendrecht. Deze melding is afgehandeld door het Snelle Interventie Voertuig (SIV) uit Rotterdam. Dit betrof een afgebroken tak naast het fietspad. De brandweer heeft het stuk met lint afgezet, de gemeente zal het stuk boom later weghalen.

Update 21:10

Om half acht vanavond (Zondag 13 oktober 2013) is de brandweer van Barendrecht met spoed opgeroepen naar een wateroverlast incident in een noordelijk puntje van Rotterdam: de Meidoornsingel. Het andere brandweervoertuig uit Barendrecht werd vervolgens om acht uur opgeroepen naar de Notenhof, hier kwam water omhoog uit een put.

Even na half negen mochten ze door naar een spoedmelding in Rotterdam. Hier heeft sinds vanmiddag (Zondag 13 oktober 2013) het Boymans van Beuningen museum al last van hoogstaan water in het naastgelegen museumpark. Zojuist zijn, een paar minuten voor negen uur, de brandweerlieden opnieuw opgeroepen. Deze keer betreft het een melding van een mogelijke voertuigbrand op de A29 in Heinenoord, gelegen in het verlengde van de uitgang aan die kant van de Heinenoordtunnel.
Fotograaf: Jordi Menheer, BarendrechtNU

(Op alle foto's berust copyright. Foto's mogen zonder toestemming v.d. fotograaf niet worden gekopieerd of worden overgenomen.)« | »