Vonken uit schoorsteen aan de Gaffelaar in Barendrecht

BARENDRECHT – [Foto’s] Om tien over twaalf vanmiddag (Vrijdag 11 oktober 2013) werden de vrijwilligers van de brandweer van Barendrecht opgeroepen om met gepaste spoed naar de Gaffelaar te gaan. Hier was een melding gemaakt van een brandlucht.

Ter plaatse bleken er vonken uit de schoorsteen van de woning te komen. Hierop is er besloten de ladderauto van de brandweer van Rotterdam ter plaatse te vragen. Deze kwam om kwart voor één bij de woning aan en kon zich vervolgens naast de woning, in het smalle straatje, opstellen. De brandweer heeft vervolgens de schoorsteen kunnen controleren en vegen.

De bewoners hebben een stookverbod opgelegd gekregen. Normaal gesproken vervalt deze zodra de bewoners ervoor hebben gezorgd dat de schoorsteen weer volledig is gereinigd en gecontroleerd.

Update

De brandweer laat het volgende nog via hun website weten: “De bewoner gaf aan dat de schoorsteen pas nog is gedaan door een erkende schoorsteenveger en dat hij daarna slecht drie keer gebruik had gemaakt van de schoorsteen. De brandweer haalde een behoorlijke hoeveelheid vastzittende roet uit de schoorsteen.
Fotograaf: Jordi Menheer, BarendrechtNU

(Op alle foto's berust copyright. Foto's mogen zonder toestemming v.d. fotograaf niet worden gekopieerd of worden overgenomen.)« | »