Politieauto

BARENDRECHT – Vorige week zijn er na een aantal straatroven mobiele camera’s geplaatst op en rond de Voordijk, het slachtoffer van een eerdere straatroof heeft zich vanmiddag (Maandag 23 oktober 2017) met zijn verhaal gemeld bij BarendrechtNU. Een 14-jarige jongen werd op zondagavond 15 oktober beroofd door een aantal jongens.

De beroving vond vorige week zondag rond 21:30 uur plaats op de Middeldijk thv de Zeppelinschool. “Eerst werd gevraagd om geld door de daders en toen bleek dat hij dit niet had is zijn jas onder bedreiging afgenomen“, aldus de vader van het slachtoffer. (Update: i.t.t eerdere informatie heeft de vader laten weten dat de beroving op zondag ipv maandagavond plaats vond op de Middeldijk ipv Voordijk)

Zelfde daders?

De vader van het slachtoffer vermoedt dat het om dezelfde daders gaat als tijdens een eerdere (poging) straatroof op de Voordijk. Toen werd een eveneens 14-jarige jongen intimiderend aangesproken en werd er gepoogd geld te stelen. “Aangezien het hier ook om daders met een migranten achtergrond ging vermoed ik dat het dezelfde daders betreft als bij de andere jongen, die bijna beroofd werd. Daders waren 16-18 jaar oud en volgens een getuige had er minstens één een mes, die overigens niet gebruikt is. Daders vroegen eerst om geld en zei ook “dus als ik in je zakken kijk vind ik geen geld“. Dus kans dat het dezelfde waren is erg groot.“, aldus de vader van het slachtoffer. Het gaat om Nederlandse jongens van rond de 16-18 jaar met een migratie-achtergrond.

Machteloosheid

Er zal vanavond (Maandag 23 oktober 2017) aangifte worden gedaan van het incident. Betrokkenen hopen dat er camerabeelden zijn van het incident waarop iets te zien is: “Wat mij het meeste stoort is het gevoel van machteloosheid. Zeker als je merkt dat je belletje naar 112 de boel heel langzaam op gang brengt en er een wagen uit Ridderkerk naar toe moet“, zo vertelt de vader van het slachtoffer.

« | »