Verdachte van beroving in bos Achterzeedijk na grote zoekactie aangehouden

BARENDRECHT – [Foto’s] Rond half zes vanmiddag (Woensdag 4 oktober 2017) is de politie een grote zoekactie gestart in het bos aan de Achterzeedijk ter hoogte van de Thermen. In het gebied was een 71-jarige man uit Hoogvliet rond 16:30 uur beroofd, de verdachte was de bossen ingevlucht.

De politie zette het gebied (trimbaan) grotendeels af en stelde zich op strategische posities op. Ondertussen vloog ook de politiehelikopter boven het bos en werd een hondengeleider ingezet om de verdachte te zoeken.

Zoekactie

Agenten hebben continue het gebied doorzocht. Te voet, met auto’s en op motoren werden alle paden en wegen afgezocht. Een agent hield de dijk aan de Achterzeedijk in de gaten met een verrekijker. Deze agent zag rond half zeven de verdachte de dijk op komen en schakelde zijn collega’s in. De politiehelikopter was toen alweer vertrokken, maar kwam in razend tempo terug boven de locatie.

Motoren, wagens en de hondengeleider kwamen eveneens met spoed naar de Achterzeedijk en hebben direct het gebied rond een betreffende boerderij en kassen uitgekamd. De man werd hier niet aangetroffen.

Sloot

Niet veel later werd er opnieuw beweging waargenomen, op dezelfde locatie langs de dijk. Nadat de agenten allen die kant op gingen zat de verdachte als een rat in de val; van alle kanten kwam politie richting het slootje, hier zat de verdachte tussen het riet. De 42-jarige Hagenaar is opgepakt en afgevoerd naar het politiebureau.

Update: Politie: “De beloning kwam twee uur na de beroving toen de politiehond de verdachte in een nabijgelegen rietkraag vond. De aangetroffen man voldeed volledig aan het signalement en kon met een bijtwond mee naar het bureau, waar een arts hem nakeek. Hij zit vast.
Fotograaf: Jordi Menheer, BarendrechtNU

(Op alle foto's berust copyright. Foto's mogen zonder toestemming v.d. fotograaf niet worden gekopieerd of worden overgenomen.)« | »