Politieauto, Barendrecht

BARENDRECHT – Agenten hebben een 22-jarige man uit Barendrecht aangehouden bij een café en omdat hij liep te zwaaien met een vuurwapen. Dat wapen vonden de politiemensen later onder de bestuurdersstoel van zijn auto. De aanhouding gebeurde buiten voor een café aan de Smitshoek (de straat) in Barendrecht.

Bij de politie kwam op donderdagavond om 23.30 uur een melding van een ruzie bij de bar. Buiten zou een man staan die met een vuurwapen zwaaide. Agenten vonden deze man toen hij op het terras van de kroeg stond. Ze sommeerden hem zijn handen omhoog te doen. Bij de fouillering vonden agenten geen wapen, maar in zijn auto lag dat dus wel.

Uw hulp

Politie en Openbaar Ministerie (OM) zetten vol in op de strijd tegen vuurwapens. Het Rotterdams Openbaar Ministerie eist hogere straffen voor vuurwapenbezit en de politie onderzoekt elke melding en tip. De hulp van getuigen is daarbij van groot belang. Wie weet dat een persoon in het bezit van een (vuur)wapen is belt de politie via 0900-8844. Blijft u liever anoniem, bel dan met 0800-7000. Wie daadwerkelijk iemand met een vuurwapen denkt te zien, belt direct 112.

Het is onbekend of de ambulancemeldingen van vannacht (Vrijdag 22 september 2017) 23:53 en 00:16 uur aan de Smitshoek (straat) gerelateerd zijn aan dit incident:





« | »