Verdachten van mishandeling verzetten zich tijdens aanhouding op A29 Barendrecht

BARENDRECHT – De politie heeft gisteren (Dinsdag 22 augustus 2017) twee mannen aangehouden op de vluchtstrook van de A29 bij Barendrecht. Het tweetal werd ter hoogte van de Harmonielaan tot stilstand gedwongen (Rotterdam -> Heinenoordtunnel).

De mannen worden verdacht van (betrokkenheid bij) een mishandeling in Breda en belediging van agenten. Tijdens de aanhouding verzette de twee zich waardoor de politie zich genoodzaakt zag om in ieder geval een van de mannen tegen de grond te werken om hem aan te houden (foto). De zaak is overgedragen aan de politie in Breda. Na verhoor heeft de politie beide mannen heengezonden. De 48-jarige man blijft verdachte in deze zaak, aldus de politie.

Update 3 (24 aug): De politie heeft de volgende update geplaatst in het persbericht: De zaak in Breda tegen beide verdachten is geseponeerd.

Update 2: De politie bevestigt dat één van de twee mannen (beiden uit Barendrecht) nog steeds verdachte is van een mishandeling tijdens een verkeersruzie over een inhaalmanoeuvre in Breda. Het slachtoffer hiervan heeft aangifte gedaan, hij zegt met de vlakke hand in het gezicht te zijn geslagen door een 48-jarige man uit Barendrecht. Het slachtoffer reed achter mannen uit Barendrecht aan en belde 112. Eén van de mannen in de auto is, zo bleek later, ten onrechte aangehouden, zo laat de politie weten: “Hij is tijdens het incident kennelijk in de auto blijven zitten“. Deze man (36) heeft aan BarendrechtNU gemeld dat het slachtoffer een valse aangifte heeft gedaan. De politie geeft aan wel een aangifte te hebben ontvangen van het slachtoffer.

Update: Eén van de betrokkenen heeft zich gemeld bij BarendrechtNU. De zaak mbt mishandeling zou zijn geseponeerd i.v.m. een valse aangifte. BarendrechtNU probeert deze informatie momenteel te bevestigen bij de politie.

Foto: Politie IJsselmonde

« | »