Uitslaande brand in woning aan de Schokker in Barendrecht

BARENDRECHT – [Foto’s] Afgelopen zondag (1 september) werden brandweer en politie opgeroepen voor een melding van een gebouwbrand. Om tien uur ‘s ochtends werden de hulpdiensten, waaronder meerdere brandweervoertuigen, met spoed opgeroepen naar de Schokker.

Ter plaatse bleek er sprake van een brand die inmiddels uitslaand was. De vlammen waren aan beide zijdes van het huis zichtbaar. Vanwege de omvang van de brand zijn beide brandweervoertuigen van brandweer Barendrecht ingezet (‘middelbrand’). De brandweer liet al snel weten dat de brand onder controle was, maar dat toen al wel de gehele verdieping op de begane grond was uitgebrand. De woning moet als verloren worden beschouwd.

De bewoners konden op tijd de woning verlaten en zijn niet gewond geraakt. Een speciaal team van de brandweer heeft onderzoek gedaan naar de oorzaak van de brand. De brandweer van Barendrecht heeft gisteren (Maandag 2 september 2013) nog een bezoek gebracht aan de getroffen woningen aan de Schokker om huizen te controleren en bewoners te adviseren.

Bron en foto’s: Wouter de Boom & Brandweer Barendrecht
Fotograaf: Wouter de Boom & Brandweer Barendrecht, BarendrechtNU

(Op alle foto's berust copyright. Foto's mogen zonder toestemming v.d. fotograaf niet worden gekopieerd of worden overgenomen.)« | »