Politieauto

BARENDRECHT – Zaterdag 20 mei hield de politie een alcoholcontrole in Barendrecht en Ridderkerk. In totaal moesten 1050 automobilisten blazen.

Daarvan ‘verdienden’ 950 bestuurders de BOB-sleutelhanger. Zeven automobilisten werden aangehouden voor rijden onder invloed.

Portlandse Baan

De eerste controleplek was op de Portlandse Baan in Barendrecht ter hoogte van de keerlus van de tram. De politie, grotendeels politievrijwilligers, controleerden hier van 16.00 tot 19.00 uur. Vijf bestuurders bleken te veel gedronken te hebben. Zij zijn overgebracht naar het politiebureau in Ridderkerk voor een ademanalyse. De promillages varieerden van 395 tot 455 UGL. Vier kregen een fikse boete. Van de vijfde werd het rijbewijs ingevorderd omdat dit een beginnend bestuurder betrof.

Ridderkerk

In de avonduren stonden de politievrijwilligers en het team van Veilig Verkeer Nederland op de Rotterdamseweg in Ridderkerk. Hier werden twee aanhoudingen verricht omdat de blaastest een F aangaf. Bij ademanalyse op het bureau bleken beide personen onder de toegestane promillage (220 UGL) te zitten. Zij mochten daarna hun weg weer vervolgen.





« | »