Opvarenden gered van in brand gevlogen plezierjacht op Oude Maas

BARENDRECHT – [Foto’s] Rond tien over twaalf vanmiddag (Woensdag 17 mei 2017) werden de hulpdiensten gealarmeerd vanwege een scheepsbrand in Barendrecht. Politie, brandweer en ambulances spoedden zich richting de Oude Maas, alwaar een plezierjacht door onbekende oorzaak in lichterlaaie stond. Van grote afstand was vanuit Barendrecht de rookpluim boven de Oude Maas te zien.

Het jacht lag midden op de Oude Maas ter hoogte van de Heinenoordtunnel. De brand werd al snel opgeschaald: vanuit Dordrecht kwam de KNRM met een reddingsboot en een blusboot van de brandweer. Omdat niet duidelijk was of er nog (meer) slachtoffers waren, werd ook de traumahelikopter opgeroepen.

Opvarenden gered

Vier personen die op het getroffen schip zaten zijn in veiligheid gebracht. Ze zijn in eerste instantie opgevangen door een andere boot waarna de KNRM ze veilig naar de kade heeft gebracht in Rhoon. Hier stonden ambulances klaar om ze medisch te controleren.

Ondertussen waren blusvaartuigen bezig om de brand op de boot te blussen. Nadat het vuur grotendeels was geblust is het overblijfsel van het schip naar de kade in Barendrecht gesleept. Hier heeft de brandweer het schip gecontroleerd en na geblust. De boot kan als verloren worden beschouwd.

Artikelfoto: Michel Arkenbout

Foto’s

« | »