Politieauto, Barendrecht

BARENDRECHT – Gisteravond (Maandag 27 februari 2017) rond 22:30 uur zijn twee mannen aangehouden op de 2e Barendrechtseweg ter hoogte van de Jan Gilles Oemvliet. Een man had de politie gebeld omdat hij zou zijn bedreigd bij een zakelijk geschil.

Agenten hebben op de 2e Barendrechtseweg een auto met twee inzittenden tot stilstand gebracht en het voertuig gecontroleerd. Er was op dat moment nog niet duidelijk of er een vuurwapen in het voertuig aanwezig was. De politie spreekt echter over een ‘verscherpte controle’, het betrof geen ‘BTGV’ (Benaderings Techniek Gevaarlijke Verdachte). Zo’n 5 politiewagens werden ingezet voor de melding.

Aanhouding

Omwonenden vertellen dat agenten de verdachten uit het voertuig hebben gehaald door ze commando’s te geven. De twee verdachten moesten op hun knieën, met de handen in de lucht, op de weg gaan zitten, zo stelt een getuige. De mannen werden vervolgens aangehouden en het voertuig doorzocht.

De politie stelt dat er uiteindelijk niet veel van de zaak over is gebleven: er werd geen vuurwapen aangetroffen en het bleef slechts bij één bekeuring voor het niet bij zich hebben van een ID bewijs.

« | »