Auto door aanrijding op zijn kant aan de Kilweg, betrokkenen oneens over rood licht

BARENDRECHT – Gistermiddag (Dinsdag 14 februari 2017) rond kwart over drie vond er een ongeval plaats op de Kilweg. Een auto kwam op de zijkant terecht bij een aanrijding met een andere auto vlak voor de oprit A29 richting Rotterdam. De betrokkenen zijn het niet eens over of er wel/niet door rood werd gereden en door wie.

In de omver gereden auto zaten een man en een vrouw, de dochter van dit stel vraagt getuigen om zich te melden om zo duidelijkheid te krijgen over de status van het verkeerslicht: “Er zijn ook meerdere mensen die mijn ouders hebben geholpen om uit de auto te komen. Waarvoor dank.

Aanrijding

Het verhaal van de dochter van de betrokkenen: “Mijn ouders kwamen vanuit de richting Barendrecht Carnisselande en stonden voor het stoplicht om linksaf te slaan naar de A29. Ze zijn met de auto opgereden bij groen licht. Er stond een auto in tegenovergestelde richting, dus vanuit oud Barendrecht, stil voorbij de stopstreep van het stoplicht. Op het moment dat mijn ouders de bocht namen is deze auto ineens gaan rijden en heeft de auto van mijn ouders geraakt bij de rechter achter deur. Zij zijn getold en de auto is gekanteld en in tegengestelde richting op zijn linker kant tot stilstand gekomen.

De man en vrouw raakte niet ernstig gewond, het lijkt er vooralsnog op dat ze er alleen blauwe plekken aan hebben overgehouden.

Groen of rood?

Na de aanrijding ontstond er een meningsverschil over de verkeerslichten: “De tegenpartij heeft nu echter beweerd dat hij door groen reed. (…) We zoeken dus mensen die achter of naast mijn ouders reden en kunnen bevestigen dat zij door groen gingen of mensen die voor het tegenoverliggende stoplicht, dus vanuit Barendrecht, stonden te wachten. Misschien kunnen zij bevestigen dat het stoplicht rood was.

Was u getuige van het ongeval en/of heeft u geholpen? Dan kunt u zich melden bij BarendrechtNU zodat we u in contact kunnen brengen met de betrokkenen.

Foto: Ingezonden

« | »