Grasbrand op veldje langs Portlandse Baan / Smitshoekse Baan in Barendrecht (Carnisselande)

BARENDRECHT – [Foto’s] De brandweer is vanavond (Woensdag 24 juli 2013) om tien voor zeven met gepaste spoed opgeroepen naar de kruising van de Portlandse Baan met de Smitshoekse Baan. Voor deze melding van een buitenbrand kwam een klein snel brandweervoertuig vanuit Rotterdam.

Ter plaatse bleek er sprake te zijn van een grasbrand. Enkele tientallen vierkante meters hebben in brand gestaan. Ondanks dat de brand relatief klein was had het grote rookontwikkeling tot gevolg. Bijna de hele wijk Riederhoek stond vol met rook; in enkele straten was de brandlucht zo sterk te ruiken waardoor mensen vanuit de tuin hun huis in moesten. De rook trok over het Riederpark in de richting van Avenue Carnisse.

De brandweer heeft eenmaal ter plaatse de brand met de blusinhoud van het kleine brandweervoertuig kunnen blussen. De politie is nog langs geweest, maar heeft verder niets hoeven te doen. Het verkeer heeft naast de rook geen hinder ondervonden van de brand. De politiehelikopter die toevallig voor een surveillancevlucht rondvloog heeft ook nog een kijkje genomen vanuit de lucht.
Fotograaf: Jordi Menheer, BarendrechtNU

(Op alle foto's berust copyright. Foto's mogen zonder toestemming v.d. fotograaf niet worden gekopieerd of worden overgenomen.)« | »