Jongens (13 en 15) naar HALT na afsteken illegaal vuurwerk in centrum

BARENDRECHT – De politie heeft vanmiddag (Woensdag 30 november 2016) twee minderjarige jongens aangehouden nadat ze in het centrum van Barendrecht vuurwerk hadden afgestoken. Het ging in dit geval ook nog eens om illegaal vuurwerk (foto).

De jongens in de leeftijd van 13 en 15 jaar zijn doorverwezen naar Bureau HALT. Halt legt straffen op om ‘grensoverschrijdend gedrag zo vroeg mogelijk te stoppen’.

Vuurwerkoverlast

Volgende week maakt burgemeester van Belzen (veiligheid) bekend welke maatregelen er in Barendrecht zullen worden genomen om (vuurwerk)overlast te voorkomen in aanloop naar en tijdens de jaarwisseling. De politie vraagt daarnaast altijd om vuurwerkoverlast en vandalisme te melden, bij een heterdaad mag dit ook via 112. De vrijwilligers van Buurtpreventie zijn de afgelopen weken ook al veel op pad op vuurwerkoverlast op te sporen, maar dit blijkt nog altijd erg lastig. Hoe meer en sneller meldingen binnen komen, des te groter de kans is dat er nog iemand met (illegaal) vuurwerk wordt aangetroffen.

« | »