Drie mannen door politie van bouwplaats gehaald aan de Derde Barendrechtseweg in Barendrecht

BARENDRECHT – [Foto’s] De politie is vanavond (Maandag 1 juli 2013) druk geweest met een aantal heren die zich ophielden op een bouwplaats aan de Derde Barendrechtseweg. Dit is afgesloten terrein en het is verboden daar aanwezig te zijn.

De politie, die in groten getale aanwezig was en rondreed in de wijk, heeft het gebouw omsingeld en de mannen gemaand naar beneden te komen. Er was inmiddels ook een politiehond ter plaatse. Nadat de jongens inzagen dat ze weinig kans hadden, gezien de grote hoeveelheid agenten op de grond, zijn ze naar beneden gekomen. Hier zijn ze direct ingerekend en allen apart in een politieauto geplaatst. Ze zijn alle drie afgevoerd naar het politiebureau.

De politie is zelf ook nog door het gebouw gelopen om te controleren of er spullen weg waren of vernield. Tevens zijn er op zo’n honderd meter van de bouwplaats drie fietsen aangetroffen op een vreemde locatie (bij een opgebroken weg), mogelijk zijn dit de fietsen van de verdachten.

Update 13:40, dinsdag 2 juli

Maandagavond 1 juli, om ongeveer 21.15 uur, kreeg de politie van alerte burgers een melding dat een aantal jongens met tassen een in aanbouw zijnde pand in Barendrecht binnen gingen.

Omdat het regelmatig voorkomt dat er goederen op bouwplaatsen worden gestolen, ging de politie naar het pand aan de Wesdijkleede en zette de omgeving om het pand af. Getuigen zagen een aantal jongens boven in het pand zitten en door middel van het gebruik van de omroepinstallatie van een politievoertuig werden de drie naar buiten ‘gepraat’.

De jongens, 15-, 16- en 17 jaar oud en allen afkomstig uit Barendrecht zijn aangehouden en overgebracht naar een politiebureau. Omdat zij niets hadden gestolen zijn zij heengezonden met een verwijzing naar HALT, vanwege baldadigheid en het zich bevinden op verboden terrein.

 
Fotograaf: David Pronk & Jordi Menheer, BarendrechtNU

(Op alle foto's berust copyright. Foto's mogen zonder toestemming v.d. fotograaf niet worden gekopieerd of worden overgenomen.)« | »