Stoffelijk overschot vrouw (35) aangetroffen in woning Harderwater in Barendrecht (Carnisselande)

BARENDRECHT – [Foto’s] De politie heeft vanmiddag (Vrijdag 28 juni 2013) laten weten dat er een overleden persoon is aangetroffen in een woning aan het Harderwater. Even na half twee vanmiddag (Vrijdag 28 juni 2013) werd er al een ambulance naar het huis opgeroepen.

De politie heeft hiervoor een 36-jarige man als verdachte aangehouden. Momenteel doen rechercheurs van de forensische opsporing onderzoek naar de dood van de vrouw, de straat is grotendeels afgesloten. De politie vermoedt dat het gaat om een misdrijf. Het is nog niet bekend wat er zich in de woning heeft afgespeeld.

Terwijl de forensische opsporing bezig was met het onderzoek landde ook de traumahelikopter nog in de buurt, maar dat had niets te maken met het incident aan het Harderwater.

Update 18:45

De recherche is momenteel nog steeds bezig met het onderzoek. Daarnaast is er ook een buurtonderzoek opgestart om meer te weten te komen over de toedracht van het overlijden van de vrouw. De gemeente Barendrecht zal ter plaatse komen om samen met de recherche de (ondergrondse) afvalcontainers te onderzoeken op mogelijke sporen. Eerder vanmiddag (Vrijdag 28 juni 2013) heeft de politiehelikopter boven Barendrecht gevlogen, deze heeft foto’s gemaakt van de plaats van het incident.

Update 12:15, maandag 1 juli

De overleden vrouw is hoogstwaarschijnlijk op zeer brute wijze om het leven gebracht, dit meldt het AD vandaag. De man zou volgens buurtbewoners ‘s ochtends zijn vier jonge kinderen naar basisschool De Zeppelin hebben gebracht; gelegen op slechts enkele honderden meters vanaf de woning. Bij terugkomst in de woning heeft hij vermoedelijk op de slaapkamer herhaaldelijk op de vrouw ingestoken. Na zijn daad is de verdachte bij een buurvrouw naar binnen gerend. (Bron: AD/Rotterdams Dagblad)

Update 19:35, maandag 1 juli

Na een grootschalig onderzoek door de politie is er een tweede man aangehouden die wordt verdacht van betrokkenheid bij de dood van de vrouw. Het gaat om een 24-jarige man uit Heerde.

De politie startte op vrijdag 28 juni, vrijwel direct nadat de vrouw was ontdekt, een Team Grootschalige Opsporing. De afgelopen dagen is onder meer een buurtonderzoek gehouden en onderzoek gedaan in de woning. Het onderzoek leidde de afgelopen dagen tot de aanhouding van de tweede verdachte. De 36-jarige verdachte is maandag voorgeleid aan de rechter-commissaris en in bewaring gesteld. Het onderzoek wordt nog voortgezet.
Fotograaf: Jordi Menheer, BarendrechtNU

(Op alle foto's berust copyright. Foto's mogen zonder toestemming v.d. fotograaf niet worden gekopieerd of worden overgenomen.)« | »