Hennepkwekerij met 1.000 planten ontmanteld op bedrijventerrein Bijdorp-West

BARENDRECHT – Op bedrijventerrein Bijdorp is vanochtend (Donderdag 29 september 2016) een hennepkwekerij ontdekt in een bedrijfspand. In een aangrenzend pand werd vanochtend (Donderdag 29 september 2016) in eerste instantie een waterlekkage geconstateerd, hierop is de brandweer gealarmeerd. Een onderzoek naar de lekkage leidde naar het pand ernaast, hier werd een hennepkwekerij ontdekt waar 1.000 planten in stonden.

Aangezien het om een hennepkwekerij gaat en de deur was opengebroken heeft de politie het pand bewaakt. De forensische opsporing is ter plaatse gekomen om alle sporen te registreren. In ieder geval op de bovenverdieping werd zorgvuldig doorzocht en vingerafdrukken werden veilig gesteld. Voor zover bekend zijn er geen aanhoudingen verricht.

Ontmanteld

Na het politieonderzoek zijn 4 personen begonnen aan het ontmantelen van de kwekerij. Rond twee uur vanmiddag (Donderdag 29 september 2016) waren alle planten vernietigd en zijn ze samen met de (onbruikbaar gemaakte) apparatuur afgevoerd. Lampen, verwarming, ventilatoren, buizen, elektriciteitsdraden en kasten, alles werd in bakken meegenomen in twee vrachtwagens.

Bij de buren was de overlast hiermee echter nog niet opgelost, hier zaten ze nog steeds met het probleem van waterlekkage. Emmers met opgevangen water van het lek werden het pand uitgewerkt.

« | »