Traumahelikopter

RIDDERKERK – Een 55-jarige vrouw uit Barendrecht is zwaar gewond geraakt door een aanrijding. Ze fietste vanmorgen om 08.30 uur over de Handelsweg op de grens van Barendrecht met Ridderkerk. Een vrachtwagenbestuurster sloeg op deze weg rechts af, waarbij de vrouw onder de wielen van het voertuig kwam. Ze werd in kritieke toestand met spoed overgebracht naar het ziekenhuis.

Het slachtoffer raakte onder meer zwaargewond aan haar bekken en benen. Ambulancepersoneel kreeg hulp van de traumahelikopter. Met een spoedtransport werd de fietsster overgebracht naar het ziekenhuis.

Verkeersspecialisten van de politie onderzoeken de exacte toedracht van het ongeval. De 28-jarige vrachtwagenchauffeuse uit Roosendaal is meegenomen naar het politiebureau voor het afnemen van een verklaring.

Handelsweg

Een bezorgde Barendrechter, die zelf werkzaam is aan de Handelsweg, ziet vaker het gevaar van de betreffende weg en hoopt op verbetering: “Vrachtwagens, met name buitenlandse afkomst, rijden vaak te hard op de Handelsweg. Misschien dat de vergunning voor een fietspad op de Handelsweg nu wel serieus wordt genomen. Vooral in de schoolperiode rijden veel groepjes kinderen over de handelsweg. Wonder dat er nooit wat gebeurt.

« | »