Politieauto

BARENDRECHT – [Update] De politie heeft vanavond (Vrijdag 27 mei 2016) aan de Paddeweg een man aangehouden die in het bezit was van een vuurwapen. Dit gebeurde nadat de politie een melding ontving over een man op een scooter met een vuurwapen, hij werd eerder gesignaleerd op Rotterdam Zuid.

Even na half elf vanavond (Vrijdag 27 mei 2016) werden meerdere politie-eenheden ingezet in Barendrecht om de man aan te kunnen houden. Een ooggetuige laat weten dat de politie met vijf wagens aanwezig was in de Paddewei. De man werd bij een eetcafé gearresteerd, de politie heeft laten weten dat er inderdaad een vuurwapen bij hem is aangetroffen (zie ook onderstaande update).

Update

Agenten hielden vrijdagavond in Barendrecht een 37-jarige scooterrijder aan die in het bezit was van een alarmpistool. De agenten waren op zoek naar de man na diverse meldingen dat er iemand met een vuurwapen rondreed.

Die avond sprak een groep jongeren surveillerende agenten aan om te vertellen dat ze zojuist in de omgeving van de Binnenlandse Baan een man op een scooter hadden zien rijden die een wapen bij zich droeg. Een soortgelijke melding als eerder die dag was gedaan, echter had toen een zoekactie niks opgeleverd. Diverse eenheden gingen dan ook direct op zoek naar de man. Niet veel later zagen agenten een scooter die voldeed aan de omschrijving van de jongeren geparkeerd staan bij een eethuis aan de Paddeweg. Voor het eethuis stond een groepje jongemannen, van wie er eentje voldeed aan het signalement van de scooterrijder.

De man werd gefouilleerd en aangehouden door de agenten. Een korte zoekslag in het eethuis resulteerde in het aantreffen van het wapen, dat na onderzoek een alarmpistool bleek te zijn. Het wapen is in beslag genomen. De Barendrechter is meegenomen naar het bureau om gehoord te worden.

« | »