Hekwerk langs Sweelincklaan kapot gereden: €4.249 euro schade

BARENDRECHT – [Foto’s] In de nacht van Koningsdag (27 april) heeft een automobilist schade aangericht aan het hekwerk langs de weg van de Sweelincklaan. Op de Sweelincklaan ter hoogte van de Voordijk werd rond half twee ‘s nachts hekwerk kapot gereden boven het fietserstunneltje.

Volgens een voorbijganger stond een zwart busje volledig in de prak tegen de vangrail. Het fietspad eronder lag vol puin: “Rond half twee ‘s nachts reed ik onder het viaduct waar ik keihard moest remmen door allerlei wrakstukken van een auto, heel de weg was geblokkeerd. Ik moest mijn motor afzetten en er tussendoor lopen.” De gemeente heeft de schade op maandag 2 mei ontdekt. Tot die tijd heeft er nog glas en ander puin op het fietspad gelegen.

Schade verhalen

Totdat het hekwerk wordt hersteld zijn er tijdelijke hekken geplaatst. Het permanente herstel zal echter nog even op zich laten wachten. In verband met de levering van het materiaal kan dit nog 6-7 weken gaan duren. De kosten voor het herstel heeft de gemeente vastgesteld op €4.249,00 (excl BTW).

De politie heeft aangegeven op de hoogte te zijn van het ongeval en de veroorzaker. De gemeente Barendrecht heeft aangegeven een inzageverzoek in te dienen bij de politie om de kosten op de veroorzaker te kunnen verhalen.
Fotograaf: Jordi Menheer, BarendrechtNU

(Op alle foto's berust copyright. Foto's mogen zonder toestemming v.d. fotograaf niet worden gekopieerd of worden overgenomen.)« | »