Paard op leeftijd uit de sloot geholpen in het Kooiwalbos, Barendrecht

BARENDRECHT – [Foto’s + Video] De brandweer heeft vanmiddag (Zaterdag 5 maart 2016) geholpen bij een melding ‘dier in nood’ in het Kooiwalbos. Een 36 jaar oud paard (behoorlijk oud voor paarden) lag in een slootje en kon hier niet meer op eigen kracht uitkomen. Een brandweerman is het water ingegaan om de (zo blijkt, multifunctionele) blusslangen om het dier te wikkelen.

De eigenaren, brandweerlieden en omstanders hebben vervolgens het paard op de kant proberen te trekken. Dit bleek lastiger dan gehoopt, het paard bleef grotendeels in het water liggen. De steile rand bleek nog erg hoog te zijn.

Rusten en trekken

Nadat het paard even wat rust was gegund en een extra slang om het dier heen was gelegd werd er nog een tweede poging gedaan om het dier uit het water te trekken. Uiteindelijk lukte het niet veel later om het paard in zijn geheel op de kant te krijgen.

Het paard moest nog wel even met wat gezamenlijke kracht om worden gerold om de benen de goede kant op te krijgen. Met wat dekens om is het paard snel weer richting de stal niet veel verderop gegaan.
Video: BarendrechtNU

(Op alle video's berust copyright. Video's mogen zonder toestemming v.d. maker niet worden gekopieerd of worden overgenomen.)


Fotograaf: Jordi Menheer, BarendrechtNU

(Op alle foto's berust copyright. Foto's mogen zonder toestemming v.d. fotograaf niet worden gekopieerd of worden overgenomen.)« | »