Plafondbrand in woning aan de Klipper in Barendrecht (Middelbrand)

BARENDRECHT – [Foto’s + video] De brandweer is vanavond (Zaterdag 4 mei 2013) even na 7 uur met spoed opgeroepen voor een gebouwbrand aan de Klipper. Zowel de eerste als tweede tankautospuit uit Barendrecht werden opgeroepen, evenals de ladderwagen uit Rotterdam. Een kwartier na de eerste melding is de brand opgeschaald naar ‘middelbrand’.

Ter plaatse bleek het te gaan om een brand in het plafond, de rook steeg op uit het dak van de woning. De brandweer heeft de brand van binnenuit snel kunnen blussen. De brandweer heeft wel sloopwerkzaamheden moeten verrichten omdat de brand mogelijk nog in het plafond zat.

Het is niet bekend hoe de brand is ontstaan, maar de bewoners van het huis hadden zichzelf gelukkig al in veiligheid kunnen brengen door de woning te verlaten.

Update 5 mei 2013, 16:35 – Brandoorzaak

Volgens een buurtbewoner is de brand ontstaan door een wasdroger die aan stond. Een officiële verklaring over de brandoorzaak is niet bekendgemaakt.
Video: JordiFun, BarendrechtNU

(Op alle video's berust copyright. Video's mogen zonder toestemming v.d. maker niet worden gekopieerd of worden overgenomen.)


Fotograaf: Jordi Menheer, BarendrechtNU

(Op alle foto's berust copyright. Foto's mogen zonder toestemming v.d. fotograaf niet worden gekopieerd of worden overgenomen.)« | »