Natuurbrandje aan de Achterzeedijk in Barendrecht

[ Foto’s + video] De brandweer is vanavond (Woensdag 17 april 2013) om kwart voor 7 met gepaste spoed uitgerukt voor een melding van een buitenbrand aan de Achterzeedijk. De melding kwam uit de omgeving van de Thermen Barendrecht.

Ter plaatse trof de brandweer enkele rookwolken aan. Na een korte zoektocht naar het vuur bleek er een stuk groen in brand te hebben gestaan van enkele tientallen vierkante meters groot. Volgens de melder van de brand heeft het vuur zich in korte tijd behoorlijk snel uitgebreid, dit kwam mede door de droge grond. Vlak naast het vuur stonden een aantal zendmasten, een enkele kabel die één van de masten ondersteunde liep dwars door het vuur, maar heeft geen vlam gevat.

De brandweer heeft vanaf de brandweerauto de slangen uitgerold en de brand geblust. Na ongeveer 15 minuten was de brandweer alweer klaar en kon vertrekken. Er is officieel niets bekend over of de brand is aangestoken.

Afgelopen maandag vond er een soortgelijk natuurbrandje plaats aan de Noldijk.
Video: JordiFun, BarendrechtNU

(Op alle video's berust copyright. Video's mogen zonder toestemming v.d. maker niet worden gekopieerd of worden overgenomen.)


Fotograaf: Jordi Menheer, BarendrechtNU

(Op alle foto's berust copyright. Foto's mogen zonder toestemming v.d. fotograaf niet worden gekopieerd of worden overgenomen.)« | »