52-jarige Barendrechter verdachte in onderzoek naar wietplantage

DEN HAAG – In een onderzoek naar een wietplantage hield de politie gisterochtend (Woensdag 30 september 2015) vier verdachten, waaronder een man uit Barendrecht. Agenten namen dure goederen in beslag, zoals sieraden, een TV en auto’s, maar ook zes woningen. Bij de invallen werden nog twee hennepkwekerijen ontdekt en vond de politie ruim 21.000 euro contant geld en een aantal wapens.

Het onderzoek begon nadat agenten in juni van dit jaar een hennepkwekerij aantroffen in woning in Den Haag. De vondst werd gedaan nadat de bewoner een melding deed van een woningoverval. De politie gaat er daarom vanuit dat er sprake was van een zogenaamde ripdeal.

Hennepkwekerij

Het onderzoek heeft niet uitgewezen wie op 28 juni de overval pleegde, maar wel wie mogelijk verantwoordelijk was voor de hennepkwekerij in de woning. Tijdens het onderzoek kwamen de vier verdachten in beeld. Ze worden verdacht van betrokkenheid bij het telen en verkopen van hennep en witwassen. Er zijn aanwijzingen dat de verdachten mogelijk al vier jaar betrokken zijn bij dergelijke feiten. De politie doet daarom ook onderzoek naar het zogenoemde wederrechtelijk verkregen voordeel, financieel gewin uit criminele activiteiten.

Waardevolle goederen en woningen in beslag

Agenten doorzochten woningen in de Den Haag en Scheveningen, maar ook een woning in Barendrecht en een bedrijf in Amstelveen. Daarbij werden waardevolle goederen in beslag genomen, waaronder sieraden, een televisie en auto’s. Ook werd beslag gelegd op zes woningen en vond de politie ruim 21.000 euro aan contant geld, een vuurwapen met munitie, een gaspistool, en een taser. Vier verdachten werden aangehouden, twee mannen en een vrouw, van 37, 39 en 49 jaar oud uit Den Haag en een 52-jarige Barendrechter. Het slachtoffer van de ripdeal, een Hagenaar van 64 jaar oud, wordt ook verdacht van hennepteelt en werd nadat de vier verdachten werden aangehouden nogmaals over de zaak verhoord.

De 39-jarige Hagenaar wordt op vrijdag 2 oktober voorgeleid voor de rechter-commissaris. De andere verdachten mogen de afloop van het onderzoek in vrijheid afwachten.

« | »