Uitslaande gebouwbrand aan de Rooverevliet in Barendrecht

[Foto’s en video] De brandweer is vanavond (Vrijdag 29 maart 2013) om kwart over acht uitgerukt voor een gebouwbrand aan de Rooverevliet. Twee brandweerauto’s en een ladderwagen zijn met spoed opgeroepen.

Ter plaatse bleek het te gaan om een brand in een soort schuurtje. De rookontwikkeling reikte al tot boven de naastgelegen huizen waardoor de brand in de omgeving goed te zien en te ruiken was. De brand vond plaats in een bijgebouw van een woning, dit huisje werd gedeeltelijk als woon- en opslagruimte gebruikt. De brandweer heeft de brand met 3 stralen geblust. Het zoldertje bovenop het gebouw is naar verluid volledig uitgebrand. Op de begane grond is in ieder geval één ruimte helemaal uitgebrand.

Het team brandonderzoek van de brandweer is ter plaatse gekomen om onderzoek te doen naar de toedracht van de brand. Volgens omstanders die met de brandweer zeggen te hebben gesproken is er mogelijk iets misgegaan in de meterkast van de woning.

Zowel Joulz als Salvage zijn ook ter plaatse gekomen om te helpen bij het afhandelen van de brand. Joulz zal kijken naar het gas en elektriciteitsnet en stichting Salvage zal de bewoners bijstaan met persoonlijke eerste hulp.




Video: JordiFun, BarendrechtNU

(Op alle video's berust copyright. Video's mogen zonder toestemming v.d. maker niet worden gekopieerd of worden overgenomen.)


Fotograaf: Jordi Menheer, BarendrechtNU

(Op alle foto's berust copyright. Foto's mogen zonder toestemming v.d. fotograaf niet worden gekopieerd of worden overgenomen.)



« | »