FOTO'S: Wielerronde Barendrecht 2023

BARENDRECHT – [Foto’s] Gisteren (Zaterdag 15 juli 2023) werd de 51e editie van de Wielerronde van Barendrecht gereden. Dit was de eerste editie onder het recent nieuw aangetreden bestuur achter de organisatie van de wielerronde in Barendrecht. Met één van de nieuwe onderdelen werd de dag ‘s ochtends om 10:30 uur ook begonnen: De 1km kids run. Waarbij kinderen één hele ronde over het wielerparcours renden.

Om 12:30 werd het startschot gegeven voor de eerste 50km rit voor de amateurs. Tussen het einde van deze rit en de tweede rit werd het voormalige bestuur nog in het zonnetje gezet en ontvingen ze uit handen van wethouder Stolk namens de gemeente een bloemetje en cadeaupakket. De wethouder gaf daarna samen met oud-voorzitter dhr Orsel het startschot van de rit voor de Elite dames met een rit van 60km.

De laatste rit was de 100km voor de heren. Hier gaf burgemeester Schneider om 16:00 uur het startschot voor. Dit waren 100 -zonnige en regen/stormachtige- rondjes over de Binnenlandse Baan, Lindehoevelaan, Dorpsstraat-Oost en een stukje Buitenlandse Baan. De start/finish vond zoals vanouds plaats op de Binnenlandse Baan. Vlak hiernaast was op het plein bij MFA kruidentuin ook het plein met (kinder)activiteiten en muziek.
Fotograaf: Jordi Menheer, BarendrechtNU

(Op alle foto's berust copyright. Foto's mogen zonder toestemming v.d. fotograaf niet worden gekopieerd of worden overgenomen.)


« | »