Koningsdag Barendrecht 2020 in beeld

BARENDRECHT – [Foto’s + Video’s] Koningsdag 2020 verliep vanwege de coronamaatregelen heel anders dan voorgaande jaren. Alle georganiseerde (kinder)activiteiten, de kermis en feesten moesten noodgedwongen worden afgelast vanwege de maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus.

Verspreid door Barendrecht vonden er diverse door inwoners zelf georganiseerde activiteiten plaats, zoals Oud Hollandsche spelletjes voor kinderen. Ook werden er bij een aantal verzorgingstehuizen en seniorenflats optredens gegeven, terwijl de buurtbewoners binnen konden blijven en meeluisteren vanaf het balkon of vanuit de woonkamer.

Koningsdag

De dag begon op meerdere plekken om 10:00 uur met het Wilhelmus, zoals hieronder te horen is o.a. op het orgel van de Triomfatorkerk en op de viool aan de Oude Haven. Ondertussen werden de rijen voor de bakkers in het centrum van Barendrecht langer en langer, maar wel met de vereiste 1.5e meter ruimte tussen de wachtenden. De rij slingerde vanaf ‘t Vlak over de Binnenlandse Baan. De Oranje tompoucen vlogen de winkels uit.

Bij de verzorgingstehuizen Borgstede en De Elf Ranken werden bewoners verrast met live muziek. Bij de seniorenflats in de wijk Lagewei trad Van Bezemwijk op. Het live optreden (Quarantaine concert) was georganiseerd door Het Kruispunt en bedoeld om bewoners vanuit hun eigen balkon/tuin/woonkamer mee te laten genieten van de muziek.

In de Oude Dorpskerk bleef het stil, heel stil. Geen vrijmarkt, geen feest op het Doormanplein en geen kinderactiviteiten. Ook de, anders zo drukbezochte kinderactiviteiten bij VV Smitshoek, konden vanwege de coronamaatregelen niet doorgaan.

Foto’s en video’s

Het Wilhelmus om 10:00 uur ‘s ochtends op het orgel van de Triomfatorkerk door organist Jacob den Arend:

Het Wilhelmus live gespeeld op de viool voor de bewoners aan de Oude Haven:

Muzikale optredens voor de bewoners van Borgstede:

Lange rijen op ‘t Vlak om een (Oranje) tompouce te halen:

Quarantaine Concert door Van Bezemwijk, georganiseerd door Het Kruispunt, bij de seniorenflats in de wijk Lagewei:

Koningsdag spelletjes bij Melion aan de Kruidentuin:

Een stille Oude Dorpskern, geen vrijmarkt, geen kinderactiviteiten en geen festiviteiten op het Doormanplein:

Een optreden van een accordeonist bij De Elf Ranken:

Diverse Koningsdag 2020 Barendrecht sfeerfoto’s van inwoners en zelf georganiseerde activiteiten voor kinderen:

Ingezonden foto’s o.a. door: Mitchell, Remco van der Linden, Isabelle Rauwerda – van Bree, Karin Proper Wessels, Leonie van der Hoek en Alwyn de Bruijn
Fotograaf: Jordi Menheer / Ingezonden, BarendrechtNU

(Op alle foto's berust copyright. Foto's mogen zonder toestemming v.d. fotograaf niet worden gekopieerd of worden overgenomen.)


« | »