Muzikaal en geïmproviseerd 'Festival CultuurLocaal' in de Baerne

BARENDRECHT – Afgelopen zaterdag vond in De Baerne het 4e Festival CultuurLocaal plaats. Op dit drukbezochte evenement werd weer eens duidelijk hoevéél Barendrechtse jeugd enthousiast aan het musiceren is.

In een bomvolle BaerneZaal gaven zo’n 80 voornamelijk jonge muzikanten een presentatie van wat ze met elkaar hadden ingestudeerd. Eerder op de dag hadden jonge muzikanten onder leiding van Tessa Vugts op een speelse manier gewerkt aan hun ‘podium’ervaring. Door steeds een andere houding aan te nemen, variërend van verlegen tot zelfverzekerd, leerden zij hoe je houding mede bepaalt hoe jij als muzikant overkomt bij het publiek.

Festival CultuurLocaal

Twee strijkorkesten en twee blaasensembles gaven een kort optreden waarbij vooral de jonge strijkers hun prima tokkel- en strijktechniek lieten zien en horen. Als uitsmijter was er het groot MeespeelOrkest met meer dan 50 dwarsfluitisten, gitaristen, hoornisten, accordeonisten, klarinettisten, harpisten, hoboïsten én niet minder dan 15 in slagorde opgestelde pianisten die met uitstekend samenspel Nefeli van de populaire componist Einaudi uitvoerden. Het publiek genoot zichtbaar van al het samenspel.

Ook werden er workshops ‘improvisatie’ gegeven, waarbij muziekdocenten met groepjes leerlingen aan de slag gingen met eenvoudige tonen en ritmen. Vooral bedoeld om muziekmaken nu eens los te weken van het spelen van een partituur. Ook aan de allerjongsten was gedacht tijdens het festival: zij maakten de voorstelling OEKS! mee waarbij een prachtige houten trein het vertrekpunt was voor een aantal leuke liedjes en dansjes met sjaaltjes, muisjes en slagwerkinstrumentjes.

Al met al een geslaagde vierde editie van het Festival CultuurLocaal.
Fotograaf: Jordi Menheer, BarendrechtNU

(Op alle foto's berust copyright. Foto's mogen zonder toestemming v.d. fotograaf niet worden gekopieerd of worden overgenomen.)« | »