ZPB Zwemvierdaagse Barendrecht 2018 van start in het Inge de Bruijn Zwembad

BARENDRECHT – [Foto’s] De deelnemers van de Zwemvierdaagse Barendrecht zijn vanavond (Maandag 18 juni 2018) om 18:00 uur met een sprong in het diepe van start gegaan. De 180 deelnemers zullen de komende 5 dagen minimaal 4 avonden 250 of 500 meter zwemmen.

Donderdag en vrijdag ontvangen de deelnemers een medaille en certificaat. Het is nog mogelijk om je morgen (Dinsdag 19 juni 2018) aan te melden en tussen 18:00 en 19:30 van start te gaan.

Zwemmen

Aansluitend organiseert ZPB een zwemclinic en poloclinic voor niet leden. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via zpb.nl of zondagmiddag voor 16:30 uur (zwemclinic) of 17:30 uur (poloclinic) in het zwembad. De clinics worden mogelijk gemaakt voor ZPB dankzij een aantal sponsoren: Bakkerij POT, Vijfwinkel schoenen, Blue Basement en De Weypoort.

Update (24 juni)

Ook dit jaar nam ZPB de organisatie van de Zwemvierdaagse in de regio Barendrecht en omstreken voor haar rekening. De Zwemvierdaagse is een sportief evenement waarmee kinderen gestimuleerd worden om te blijven zwemmen, zodat ze ook na het behalen van het zwemdiploma veilig zijn in en om het water. Het is een sportieve, gezonde en leuke activiteit om samen met vriendjes, familie of klasgenoten aan mee te doen.

Van 18 tot en met 23 juni konden jong èn oud iedere avond hun baantjes trekken voor een stempel. De opening van de Zwemvierdaagse gebeurde door de Barendrechtse oud-olympiër Marco Booij. Bij vier stempels ontvingen de deelnemers hun welverdiende medaille. Maar liefst 180 deelnemers keerden trots huiswaarts. Hiervan deden 90 deelnemers voor het eerst mee, 1 deelnemer wist zijn achtste medaille te bemachtigen.

Dat de Zwemvierdaagse voor iedereen is blijkt uit de grote variatie in leeftijden: de oudste deelnemer was 62 jaar en trok baantjes met zijn kleindochter! Volgend jaar ook meedoen, maar nog niet fit genoeg? Na de zomer starten de lessen weer. Bij interesse in proeflessen neem dan contact op via bestuur@zpb.nl.
Fotograaf: Jordi Menheer, BarendrechtNU

(Op alle foto's berust copyright. Foto's mogen zonder toestemming v.d. fotograaf niet worden gekopieerd of worden overgenomen.)« | »