Recordaantal passagiers tijdens open dag Maasoever Spoorweg, vandaag tweede open dag

BARENDRECHT – [Foto’s] Gisteren (Zaterdag 5 mei 2018) vond de eerste van de twee open dagen bij de Maasoever Spoorweg plaats. Net als gisteren (Zaterdag 5 mei 2018) kunnen bezoekers, jong en oud(er), vandaag (Zondag 6 mei 2018) weer tussen 10:00 en 17:00 uur een kijkje nemen bij het modelspoor.

Uiteraard rijden er weer meerdere treinen om een ritje mee te maken naar het depot. Hier kun je uitstappen om een kijkje te nemen in de werkplaats, ook staat er bij het station een aantal kraampjes met o.a. modelvliegtuigen, helikopters en een drone.

Record dag

De eerste open dag werd gisteren (Zaterdag 5 mei 2018) drukbezocht, het was zelfs een record dag voor de Maasoever Spoorweg. Er werden ruim 2.100 passagiers vervoerd met een ritje over het één kilometer lange modelspoor. Op het toppunt in de middag reden er continue volle treinen het station in en uit, terwijl er ook nog een rij van zo’n 40 bezoekers stond te wachten.

Update 11:45: De Maasoever Spoorweg laat weten dat het momenteel al drukker is dan gisteren.

Update 18:50: Over het hele weekend zijn er ongeveer 4.000 passagiers vervoerd.

Modelspoorbouw

De vereniging is uiteraard erg blij met de vele bezoekers, maar is daarnaast ook op zoek naar nieuwe leden: “Onze leden dragen niet alleen zorg voor de treindienst (machinist, conducteur, kaartverkoop), maar ook het onderhoud van de spoorbaan, het groen langs de baan, de spoortuin, de financiële administratie, rondleidingen en natuurlijk de bouw van en het onderhoud aan onze treinen. Denk niet, dat kan ik niet, je kunt door ons opgeleid en ingewerkt worden. Dit alles en nog veel meer in een gezellige sfeer met elkaar.
Fotograaf: Jordi Menheer, BarendrechtNU

(Op alle foto's berust copyright. Foto's mogen zonder toestemming v.d. fotograaf niet worden gekopieerd of worden overgenomen.)« | »