BARENDRECHT – Om de verkeersveiligheid te verbeteren wordt op de Leedeweg ter hoogte van de Middeldijk een rotonde aangelegd. De werkzaamheden starten op 4 augustus. Als alles volgens plan verloopt, is de rotonde 2 weken later klaar. Tijdens de aanleg van de rotonde wordt de Leedeweg afgesloten voor het verkeer.

Veel voetgangers en fietsers gebruiken de kruising Middeldijk-Leedeweg om over te steken naar de Zuidpolder. Momenteel is dit door het ontbreken van een oversteekplaats nog verboden. De toekomstige rotonde brengt hier verandering in.

Verkeersveiligheid vergroten

Verkeerswethouder Jeroen Gebben heeft samen met de vorige gemeenteraad een actieve rol gespeeld in de realisatie van een rotonde op deze locatie. Gebben: ”Ik ben blij dat de rotonde aangelegd wordt. Veel bewoners steken op deze locatie over naar de Zuidpolder. Door de nieuwe rotonde komt er een veilige en logische verbinding met dit unieke natuurgebied.” Niet alleen voor fietsers en voetgangers is de rotonde een verbetering. De rotonde vergroot tevens de veiligheid voor het in- en uitvoegend verkeer op de Leedeweg.

Zomervakantie

Aangezien de rotonde van groot belang is voor de afwikkeling van het Barendrechtse verkeer, hebben wij de werkzaamheden tijdens de zomervakantie gepland. Wij verwachten dat er in die periode minder verkeer is. De werkzaamheden starten op maandag 4 augustus 2014 en duren waarschijnlijk tot en met vrijdag 15 augustus. Om deze strakke planning te halen, kan het voorkomen dat er ook op zaterdag wordt gewerkt.

Afsluiting

Tijdens de werkzaamheden wordt de Leedeweg afgesloten vanaf de 3e Barendrechtseweg tot de rotonde Ziedewijdsebaan. Vanzelfsprekend zijn de nood- en hulpdiensten van de geplande werkzaamheden op de hoogte gesteld en zijn er goede omleidingsroutes geregeld. Het Leedepad, dat parallel loopt aan de Leedeweg, is tijdens de werkzaamheden toegankelijk voor de hulpdiensten. Het overige verkeer dient de omleidingsroutes te volgen.

Omleidingen

Verkeer vanaf de Middeldijk wordt omgeleid via de 2e en 3e Barendrechtsweg. Verkeer vanaf de Kilweg kan rijden via de Middelweg of 3e Barendrechtseweg. Verkeer vanaf de A29 wordt omgeleid via de A15. Verkeer via de Leedeweg leiden wij om via de Ziedewijdsebaan. Fietsers kunnen rijden via de Molenleede.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Wegwerkzaamheden« | »