Afsluitingen en omleidingen in juni en juli door werkzaamheden in de Maasstraat

BARENDRECHT – Het appartementencomplex aan de Maasstraat is bijna klaar voor oplevering, de eerste bewoners zijn al druk aan het klussen. Gemeente Barendrecht: “Een mooi moment om de buitenruimte rond het complex, tussen Windsingel en de Boomgaard, opnieuw in te richten zodat er onder andere meer parkeerplaatsen ontstaan.

Deze werkzaamheden zullen plaatsvinden in 4 fases. De eerste fase start al op maandag 18 juni. Vooruitlopend hierop is er de afgelopen week al gestart met de trottoirs en parkeervakken voor het nieuwe appartementencomplex. Maar vanaf maandag 18 juni zijn er afsluitingen en omleidingen. De woningen in de straten waar werkzaamheden zijn, blijven bereikbaar door middel van loopschotten. Beplanting en bomen komen tijdens het volgende plantseizoen. Dit is vanaf november.

Fase 1 (maandag 18 juni t/m vrijdag 29 juni)

De werkzaamheden tijdens fase 1 worden uitgevoerd nadat de werkzaamheden naast het gemeentehuis in de Rijnstraat klaar zijn. Tijdens fase 1 wordt een verkeersplateau op de kruisingen van de Boomgaard met de Maasstraat aangelegd. De Maasstraat en de Boomgaard zijn tijdens de werkzaamheden afgesloten. Verkeer van en naar de omgeving van de Boomgaard kan via ’t Fruit rijden. Delen van de Maasstraat zijn via de Rijnstraat en Scheldestraat bereikbaar.

Het politiebureau, sportschool Aad van Loon, de parkeergarage onder het gemeentehuis en het parkeerterrein achter het nieuwe appartementencomplex zijn voor gemotoriseerd verkeer bereikbaar via de Windsingel en de Maasstraat.

Fase 2 (maandag 2 juli t/m vrijdag 13 juli)

Tijdens fase 2 wordt op het pleintje naast en voor het politiebureau nieuwe verharding aangebracht. Verkeer kan gebruik maken van de kruisingen van de Boomgaard met de Maasstraat.

Het politiebureau, sportschool Aad van Loon, de parkeergarage onder het gemeentehuis en het parkeerterrein achter het nieuwe appartementencomplex zijn voor gemotoriseerd verkeer bereikbaar via de Windsingel en de Maasstraat. Bezoekers van sportschool Aad van Loon en het politiebureau kunnen hun fiets aan de zijkant van het politiebureau plaatsen.

Fase 3 (maandag 16 juli t/m maandag 23 juli)

Tijdens fase 3 worden een verkeersplateau en de inrit naar de parkeergarage onder het gemeentehuis gerealiseerd. De parkeergarage en het parkeerterrein achter het nieuwe appartementencomplex zijn van vrijdag 20 juli t/m maandag 23 juli niet bereikbaar. Gebruikers worden verzocht op andere locaties (bijvoorbeeld het  parkeerterrein verderop in de Maasstraat) te parkeren.

Het politiebureau en sportschool Aad van Loon zijn voor gemotoriseerd verkeer bereikbaar via Binnenhof, Rijnstraat en de Maasstraat. U kunt in de Maasstraat parkeren. Sportschool Aad van Loon is via het trottoir bereikbaar.

Fase 4 (vanaf dinsdag 24 juli)

Tijdens fase 4 wordt nieuwe verharding in de rijbaan en het trottoir van de Maasstraat, tussen de inrit van de parkeergarage en de Windsingel, aangebracht. Dit gedeelte is tijdens de werkzaamheden afgesloten.

Het politiebureau, sportschool Aad van Loon, de parkeergarage onder het gemeentehuis en het parkeerterrein van het appartementencomplex zijn bereikbaar via de route Binnenhof, Rijnstraat en Maasstraat.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Wegwerkzaamheden« | »