Heinenoordtunnel, A29, Barendrecht

BARENDRECHT – Rijkswaterstaat voert in de nachten van 5 juni tot en met 27 juli werkzaamheden uit in de Heinenoordtunnel (A29) bij Barendrecht. De werkzaamheden bestaan uit het vervangen van de vluchtdeuren in de tunnel en het aanpassen van de opstaphoogte bij de vluchtdeuren.

Afsluiting rijstroken

Van zondag 5 juni tot en met woensdag 27 juli worden ‘s nachts in beide rijrichtingen steeds twee rijstroken afgesloten. Een rijstrook blijft beschikbaar voor het verkeer. Tijdens de werkzaamheden geldt een snelheidsbeperking van 70 km/h. Op doordeweekse dagen in deze periode zijn twee rijstroken in beide richtingen afgesloten van 20.30 uur tot 05.30 uur. Van vrijdag op zaterdag van 20.30 uur tot 08.00 uur, van zaterdag op zondag van 20.00 uur tot 10.00 uur. En van zondag op maandag van 20.00 tot 05.30 uur.

Veilige tunnels

Om mensen en goederen vlot en veilig hun bestemming te laten bereiken, werkt Rijkswaterstaat dagelijks aan weg en water. Een bijzondere taak daarbij is de bouw en het onderhoud van onze tunnels, waarvoor met het oog op de veiligheid strengere regels gelden. Regulier tunnelonderhoud vindt zo veel mogelijk plaats gedurende nachtelijke, verkeersluwe uren. Zo kan de weggebruiker vlot en veilig door de tunnels rijden.

« | »