BARENDRECHT – Vanaf zaterdagochtend 20 september om 10.30 uur start Harmonievereniging Barendrecht weer met een nieuw concept voor kinderen vanaf 6 jaar. Verhalenderwijs beleven de kinderen bewust wat muziek met je doet en hoe je er zelf plezier aan kunt beleven.

We bekijken de verschillende muziekinstrumenten; in welke muziekfamilie ze thuis horen en hoe klinken ze. We ervaren de stemmingen en de verschillende klankkleuren in de muziek. Er wordt op een eenvoudige toegankelijke manier, de eerste beginselen van de muziektheorie aangeboden.

Voor de kinderen van 4 t/m 6 jaar start ook weer een groep op 20 september om 9.30 uur waarbij aan de hand van een verhaal, verteld door Winia Schriek van De Verhalenmand, de kinderen aan de slag gaan met het beleven van muziek.

De kinderen ervaren met heel hun lichaam wat muziek is. Hierdoor wordt het plezier voor muziek ontwikkeld en helpt het later bij het zelf muziek maken. Bij dit alles doen de kinderen natuurlijk d.m.v. dans, zang en liedjes actief mee. Beide groepen zijn op zaterdagochtend in het Trefpunt, dr. Kuyperstaat 4 in Barendrecht.

Heeft u kinderen in deze leeftijd en lijkt het uw kind leuk, neem dan contact op via secretaris@harmoniebarendrecht.nl. Ook kunt u kijken op harmoniebarendrecht.nl en www.verhalenmand.nlBekijk hier meer artikels uit de categorie Verenigingen« | »