GVB Twisters (Barendrecht) stunten richting eerste voorronde NK Cheerleading

BARENDRECHT – [Foto’s] Gisteren (Maandag 26 januari 2015) hebben de cheerleaders van de GVB Twisters hun laatste echte training voor de eerste voorronde van het NK Cheerleading gehad. De voorronde wordt op 1 februari gehouden in Hellendoorn en wordt georganiseerd door de Dutch Cheerleading Association.

Het Barendrechtse Cheerleading team liet gisteren (Maandag 26 januari 2015) tijdens een open training zien wat voor stunts ze zoal kunnen uitvoeren. Het oefenen van deze spectaculaire stunts ging niet zonder slag of stoot, soms letterlijk: een valpartij, arm in je gezicht of de flyer die op je hoofd land is allemaal mogelijk.

Onder leiding van trainster Nanda werd er stevig doorgewerkt en dankzij het doorzettingsvermogen van het team kon de Cheerleading routine succesvol worden uitgevoerd.

All-Star Cheerleading

All-Star Cheerleading All-Star Cheerleading is helaas nog niet zo een hele bekende sport in Nederland, toch doen er ruim 15 verschillende teams mee aan de 1ste voorronde van het NK. In tegenstelling tot het standaard beeld van Cheerleading, worden bij het NK en de voorrondes geen yells geroepen en huppelen de deelnemers niet rond met PomPoms.

All-Star Cheerleading is een rasechte teamsport die draait op vertrouwen, teamspirit en het constant ontwikkelen en perfectioneren van skills. Routines bestaan uit ingewikkelde stunts waarbij de deelnemers elkaar in de lucht gooien of tillen op de beat van snelle opzwepende muziek, een gedeelte vloerturnen met radslagen, overslagen en salto’s en een stuk CheerDance met strakke, snelle bewegingen en complexe opstellingen.

Meedoen

De All-Star cheerleaders van GV Barendrecht, trainen op maandag (19.30-21.30u). Als je een keer wil komen kijken of een proefles wil meedoen, kan je je aanmelden via  http://www.gvbarendrecht.nl/lidmaatschap/proefles-aanvragen.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Sport


Fotograaf: Jordi Menheer, BarendrechtNU

(Op alle foto's berust copyright. Foto's mogen zonder toestemming v.d. fotograaf niet worden gekopieerd of worden overgenomen.)« | »