Rijders FCC Barendrecht bij Nederlands Kampioenschap BMX

BARENDRECHT – Het weekend van 5 en 6 juli staat voor de Barendrechtse BMX-ers in het teken van het Nederlands Kampioenschap BMX welke gehouden wordt in het verre Haaksbergen. Een heel jaar lang tellen afdelingswedstrijden en (inter)nationale wedstrijden mee voor de Nationale ranking.

FCC Barendrecht

Elf rijders van FCC Barendrecht hebben zich gekwalificeerd voor dit geweldige evenement. Voor de meeste rijders is de kwalificatie al een prachtige beloning voor hun inzet. Met de toch beperkte trainingsmogelijkheden van FCC Barendrecht op het sportpark is het een hele prestatie dat deze rijders zich gekwalificeerd hebben. Helaas zaten een aantal rijders ook net tegen kwalificatie aan. Wanneer je net buiten de 32 geplaatste rijders valt, heb je het toch echt goed gedaan . Dit getuigt van veel talent van met name de jonge rijders en van de trainers.

De club is trots op de dames van de club. Mandy van Esdonk en Sanne van Staden hebben een mooie kwalificatie op de ranking. Nova de Roos, 6 jaar, is de jongste telg van de NK rijders en heeft zich ook geplaatst voor het Europees kampioenschap. Stefan van Dijk en George Tan rijden al heel wat jaren mee en mogen zich ook dit jaar als cruiser melden aan het starthek.

De toekomst van de club ligt zeker bij de jonge rijders. Mika Gouman (8), Dyami Spittel (8), Stijn Ouwens (9), Luc van Haaren (10) en Boyd Visser (11) hebben een prachtig seizoen achter de rug en gaan dit doorzetten met hun NK plek. Kyley Molendijk (15), rijder bij het talententeam van West Nederland heeft zijn eerste topsport jaar achter de rug en staat 7e op de ranglijst. Stijn en Kyley hebben zich tevens geplaatst voor het Europees Kampioenschap. Zij zijn een geduchte tegenstander voor veel rijders.

Bestuur van FCC Barendrecht wenst de rijders veel succes tijdens hun NK.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Sport« | »