Meedoen, Leren, Winnen: Jongeren organiseren voetbaltoernooi (Waterpoort, Barendrecht)

BARENDRECHT – Acht jongeren hebben de afgelopen weken met succes deelgenomen aan Meedoen, Leren, Winnen, een initiatief van de Cruyff Foundation. In acht weken tijd leerden de jongeren in de leeftijd tussen 14 en 21 jaar alle facetten die horen bij het organiseren van een Feyenoord voetbaltoernooi. Het traject stond onder leiding van buurt- en welzijnsorganisaties Buurtsportcoach en Kijk Op Welzijn en werd ondersteund door Feyenoord.

De jongeren kwamen gedurende acht weken elke vrijdag bij elkaar om het toernooi vorm te geven. Er werden wedstrijdschema’s opgesteld, spelregels afgesproken, flyers gemaakt, prijzen geregeld, sponsordeals binnengehaald, een randprogramma georganiseerd en kinderen uit de buurt uitgenodigd. Afgelopen woensdag werd het toernooi gehouden in sporthal Waterpoort in Barendrecht. Wethouder ter Borg opende het toernooi en wenste zowel de deelnemers als de jongeren veel succes. In totaal deden bijna veertig kinderen uit de wijk mee aan het meer dan succesvol verlopen zaalvoetbaltoernooi. Binnenkort zal het traject in De Kuip worden afgesloten met een certificaatuitreiking.

Deze maand nog zal tevens worden gestart worden met een speciale Meedoen, Leren, Winnen Kids, waarbij kinderen uit groep 8 van een basisschool het traject zullen doorlopen, om uiteindelijk een voetbaltoernooi te organiseren voor de lagere klassen van hun school. Zodoende verbinden de betrokken organisaties de kinderen en jongeren aan elkaar en ontstaat er een sportaanbod in de wijk voor en door de jeugd in Barendrecht.

Buurtsportcoach Barendrecht, Kijk Op Welzijn en Feyenoord hebben uitgesproken zich gezamenlijk in te zetten voor de totstandkoming van een Cruyff Court in Barendrecht (Een ontmoetingsplek om samen te sporten en te spelen). De gemeente moet daarover nog een besluit nemen, maar met een handtekeningenactie eerder, dit voetbaltoernooi en het aanstaande traject voor de basisschool, hopen partijen de gemeente te overtuigen dat een Cruyff Court in Carnisselande van grote toegevoegde waarde zou zijn voor de wijk.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Sport


Fotograaf: Buurtsportcoach, BarendrechtNU

(Op alle foto's berust copyright. Foto's mogen zonder toestemming v.d. fotograaf niet worden gekopieerd of worden overgenomen.)« | »