Barendrechts hockeyteam door naar landelijke finale ABNAMRO 3vs3 cup

BARENDRECHT – [Foto’s] Het complex van HC Barendrecht stond vandaag (Zaterdag 22 april 2017) geheel in het teken van de ABN AMRO 3 vs 3 cup voor de D jeugd. Het evenement wordt georganiseerd door ABNAMRO in samenwerking met international Jorrit Croon. In aanloop naar de finale werden er op 5 verschillende plaatsen in Nederland voorronden gespeeld, waaronder bij Hockeyclub Barendrecht. Ruim 60 teams uit de gehele regio kwamen op dit evenement af, waaronder ook een aantal HCB teams.

Bij de jongens won het team van Ring Pass uit Delft. Bij de meisjes won het HC Barendrecht team bestaande uit Yara van Drent, Leonie Swank en Isis Molenaar uit MD1 (foto). Zij gaan door naar de landelijke finale die op zondag 3 september wordt gespeeld bij Hockeyclub Rotterdam.

3vs3

Waar de hockeyteams normaal uit elf spelers bestaan, wordt er bij deze variant 3 tegen 3 gespeeld. De kinderen spelen op een klein veld hun wedstrijden. Door de beperkte ruimte, 23 bij 23 meter, en het vele overspelen is het spel snel en worden er meer eisen gesteld aan de techniek van de spelers. De wedstrijdjes duren slechts 8 minuten. Het is voor de kinderen super leuk om te doen, maar ook voor de toeschouwers erg leuk om naar te kijken.

Foto’sBekijk hier meer artikels uit de categorie Sport« | »