Voetbalveld

BARENDRECHT – De gemeenteraad heeft gisteravond (Dinsdag 23 september 2014) ingestemd met het in behandeling nemen van een ingediend burgerinitiatief. Het gaat hier om een voorstel voor de aanleg van een Cruyff court in Barendrecht Carnisselande. Het is ingediend door een groep jongeren en wordt ondersteund door KijkopWelzijn, de wijkagent, voetbalclub Feyenoord en de Buurtsportcoach. Het voorstel staat voor behandeling op de agenda van de commissie Ruimte van 30 september.

Cruyff Court

Een Cruyff Court is een ontmoetingsplek waar jongeren van tussen de 12 en 20 jaar samen kunnen sporten. De Johan Cruyff Foundation omschrijft de plaats zelf als ‘het moderne trapveldje’ voor de jeugd. Stichting KijkOpWelzijn spreekt hierin ook over de financiering van het project. De diverse partners die het infinitief hebben ingediend zijn bereid zelf de financiering te regelen, maar vragen hierbij ook steun van de gemeente Barendrecht. Een plan voor de fondsenwerving zou al gereed zijn.

Ontmoeten en sporten

Volgens de stichting KijkOpWelzijn zijn er in Carnisselande niet genoeg mogelijkheden voor de jeugd om elkaar te ontmoeten en samen te sporten. Een Cruyff court zou dit gebrek kunnen opvullen.

Locaties

In het voorstel van het burgerinitiatief staat als mogelijk locatie het Riederpark aangegeven als locatie om de Cruyff court te realiseren. In het Riederpark zijn op dit moment al een voetbalkooi, voetbalveld en skatepark te vinden. Andere locaties zijn diverse speelveldjes verspreid over Carnisselande, waaronder het voetbalveldje naast het fietspad bij de Vrijenburglaan/Avenue Carré.

Raad

De gemeenteraad besprak gisteravond (Dinsdag 23 september 2014) daarnaast de volgende twee onderwerpen:

Huisvesting CJG en Vivenz

Het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) en Vivenz worden ondergebracht in het nieuwbouwproject Multifunctionele Accommodatie (MFA) Kruidentuin. Dit heeft de gemeenteraad dinsdagavond besloten. De raad heeft tevens ingestemd met het bijbehorende investeringsbedrag. Beide organisaties zijn nu gevestigd in een pand aan de Kruidentuin c.q. in het Dienstencentrum aan de Windsingel, maar moeten op niet al te lange termijn verhuizen.

Afval loont

Dit voorstel is door de raad ter bespreking terug gelegd bij de commissie Ruimte.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Politiek« | »